VÅTLACKERING

Våtlackering

Brehmers Industrilack är ett heltäckande lackeringsföretag baserat i Tranås. Utöver vårt specialområde med pulverlackering erbjuder vi även våtlackering på material som plast, trä och metall.

Våtlackering fungerar bra för olika produkter och material. Vi anpassar metoden efter vad kunden vill och använder antingen vattenbaserad eller lösningsmedelsbaserad färg.

Valet av lackeringsteknik baseras på produktens material, användning och önskade resultat. Våtlackering kan vara ett utmärkt val för att uppnå estetiskt tilltalande och hållbara ytor på olika typer av produkter.

Här är några exempel på produkter som lämpar sig för våtlackering:

  • Bildelar inom fordonsindustrin
  • Möbler av trä, metall eller plast
  • Inredningsdetaljer
  • Höljen till olika produkter
  • Byggkomponenter som fönster, dörrar och paneler

När ska man välja våtlackering?

I vår anläggning i Tranås har vi fyra lackeringslinjer avsedda för våtlackering samt en snabbtorkande ugn. Den största linjen har kapacitet för gods upp till 6 meter i längd, 2,4 meter i bredd och 1,5 meter i höjd. Med våtlackering vill man ofta uppnå två saker, dels att skapa en extra slitstark yta som ger en skyddande yta. Men också att lackeringen ger ett visuellt tilltalande resultat. Genom våtlackering erbjuder vi en bred skala av färgnyanser.

Våtlackering är bra om du vill ha precisa färger och en fin yta på metallföremål som t.ex. designmöbler eller butiksinredningar. Det är också bra när produkten inte tål höga temperaturer. På Brehmers Industrilack använder vi oftast vattenbaserade färger, men ibland använder vi även lösningsmedelsbaserade färger när det behövs.

Material som vi kan våtlackera:

  • Trä
  • Plast
  • Olika metaller

Vi arbetar aktivt för att minska miljöpåverkan

Vid våtlackering tar vi hänsyn till lösningsmedlet i färgen. Vi strävar efter att använda material och metoder effektivt för minsta möjliga miljöpåverkan. Ett starkt argument för att välja oss på Brehmers Industrilack som din leverantör.

Sammanfattningsvis är våtlackering en pålitlig och flexibel metod som ger produkter en fin finish och ökad hållbarhet. Med möjligheten att anpassa färg och finish efter behov är våtlackering en mångsidig teknik som kan förbättra både estetiken och funktionaliteten hos olika objekt.

 

Har du en produkt som du vill lackera? Behöver du råd om vilken teknik du ska välja? Tveka inte att kontakta oss