INDUSTRILACKERING

Industilackering

Industrilackering av en produkt förbättrar produktens utseende, skyddar mot korrosion, slitage och kemiska angrepp. I många fall krävs det att produkten har en lackad yta för att uppfylla specifika tekniska krav. Genom att applicera en skyddande yta förlängs produkternas livslängd och hållbarhet.

Att industrilackera en produkt gör det möjligt att anpassa produkten med olika färger, glanser och strukturer för att uppfylla de krav och önskemål du som kund har.

Det finns ett brett utbud av lackering i vattenbaserad, lösningsmedelsbaserad och pulverlack.

Vi på Brehmers Industrilack kan erbjuda två olika typer av industrilackering beroende på de krav som ställs på den aktuella produkten.

  • Pulverlackering
  • Våtlackering (vattenbaserad/lösningsmedelsbaserad)

Våra kunder återfinns i en mängd olika branscher där vi lackerar allt från trämöbler till maskinhytter och cylindrar.

Valet mellan pulverlackering och våtlackering beror på produktens användningsområde och önskade ytegenskaper. Våtlackering har fördelar som att det ger en jämnare och mer estetiskt tilltalande yta samt att den kan vara mer lämplig för vissa typer av material. Det bästa valet beror på faktorer som produktkrav, prestanda, kostnad och miljöhänsyn.

Hållbarhet och miljövänlighet

Hållbarhetsaspekter har blivit allt viktigare inom alla branscher, inklusive lackering. Pulverlackering anses generellt vara en mer miljövänlig ytbehandlingsmetod jämfört med våtlackering, särskilt när det gäller minskad miljöpåverkan och användning av skadliga kemikalier. Det finns en ökad efterfrågan på mer miljövänliga och hållbara lackeringsmetoder och material. Vattenbaserade lacker och låg-VOC (låg halt av flyktiga organiska föreningar) produkter blir allt vanligare för att minska utsläpp av skadliga kemikalier och minska miljöpåverkan.

Är du osäker på vilken typ av lackering som är lämplig för just din produkt? Ta kontakt så berättar vi mer.